Újabb siker a lovas polgárőreinknek

Jól szerepelt Takács Hunor, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség lovasa hétvégén, az Újlengyelen megtartott Postalovas 100 túralovagló versenyen.

Az immár hagyományos, baráti találkozónak is beillő Postalovas 100 túralovagló versenyen az extrém távteljesítő rendezvények természeténél fogva nagy időintervallumban zajlott. A 100 kilométeres táv teljesítésére vállalkozó lovasok már hajnalban, az orvosi és technikai ellenőrzésekkel kezdték a napot, majd reggel 5 óra után nem sokkal elindultak.

A 25 kilométeres körök történelmi alapokra épülnek, Mátyás király óta ennyi a táv. Ugyanis az általa rendelt postakocsi állomások ilyen távolságra voltak egymástól, a lovaknak egy ütemben ez a legideálisabb távolság.

A távolságokat a résztvevők váltott, minimum két ló lovaglásával, vagy kocsin való hajtásával, egyénileg vagy váltással teljesítették. A rendezvény legidősebb hajtója 74, a legfiatalabb lovas pedig 17 éves volt, ami igazolja, hogy a nevezés igazán kortalannak bizonyult.

A most 17 éves Takács Hunor 5 éve kezdett lovagolni, három évvel ezelőtt pedig nyert a Pest Megyei Polgárőr Szövetség által létrehozott Polgárőr Lovas Akadémián.

Nagyon örültem akkor is a lehetőségnek és ma is nagyon büszke vagyok a lovakkal közös teljesítményünkre – mondja Takács Hunor. –  Ma a 100 km alatt három lovat lovagoltam, igazi társak voltak, és nagyon örülök hogy számíthattam rájuk. Nem tagadom volt amikor a paripa segített át a holtponton.

Takács Hunor a Pest Megyei Polgárőr Szövetséget képviselve 9 óra 15 perc alatt teljesítette a 100 kilométeres távot.


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel