Újabb településen járt a polgárőr képzési roadshow (+ fotók)

Újabb állomáson, ezúttal Dányon tartott polgárőr képzést a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség.

Ahogy azt már a honlapunkon előre jeleztük, szeptember 16-án Dányon tartottak vizsgával záródó oktatást a helyi, illetve környező települések polgárőreinek. A helyi művelődési központban először Gódor Lajosné polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Király-Pártos János, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja vette át a szót. Az előadó beszélt a Polgárőr Szövetség szervezeti felépítéséről, feladatairól, filozófiájáról, működéséről, a kommunikáció/információ-áramlás fontosságáról, a szolgálat ellátásának tapasztalatairól, a környezettudatosság napi szintű fontosságáról. Ismertette a köz- és közlekedésbiztonság, az önálló és rendőrrel közös polgárőri tevékenység szabályait és ennek kapcsán a rendőri karjelzéseket. Kitért még a lovaskocsival, kordéval, lóháton, kerékpárral való közlekedésre a közutakon, elemezte a kerékpársáv problémakörét és kitért a közlekedési balesetek megelőzése indított  #tégedishazavárnak civil kezdeményezésre is. Taglalta a polgárőrök bel- és külterületi bűnmegelőzési szolgálatát, majd ismertette a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség képzési rendszerét, illetve az Országos Polgárőr Szövetség E-learning oktatását, az EDR rádió működését és a rádióforgalmazás rendjét.

Az előadások után a hallgatóság kérdéseket tehetett fel az előadónak, majd egy gyors tesztvizsgával igazolták vissza a tanultakat. Külön érdekesség volt, hogy a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség, a transzparenciát és az átláthatóságot szem előtt tartva, a képzést online közvetítette YouTube csatornáján.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel