Újévi első segítség a bajba jutott túrázónak

2022-01-23-án 12-órától 15-óraig látott el szolgálatot polgárőrünk.

A Pilisszentlászlói Polgárőr- és Önkéntes Tűzoltó Egyesület polgárőre a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal kötött együttműködési megállapodásuk alapján a települést körülvevő erdős területen is járőrözött.

A sikárosi erdei úton kialakított nagyrakodónál egy turistákból álló csoport kérte a segítségét. Egyik társuk megsérült, a túrázás során lába kificamodott. A túrázót Pilisszentlászlói Polgárőr- és Önkéntes Tűzoltó Egyesület polgárőre Szentendre Dömör-kapuig saját gépjkocsijával elszállította, mivel a bajba jutott túrázó onnan már megoldotta a további ellátását, továbbjutását.

A túrázó megköszönte polgárőrünk segítségét, mivel korábban egy arra haladó gépjármű vezetőjétől hiába próbáltak meg segítséget kérni. A gépjárművezető nem tudni miért nem segített a sérült erdőjárón. A sérült túrázó az időben érkező segítséget megköszönte. Polgárőrségünk felhívja a figyelmet, hogy kirándulásra túrázásra megfelelő öltözetben induljanak el, illetve időjárásnak megfelelően válasszák ki a lábbelit is.

Polgárőrünk elmondta, hogy a hétvégi havas táj sok kirándulót vonzott a Pilisbe.

Pilisszentlászlói Polgárőr- és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel