Ünnepeltek a Tolna megyei polgárőrök

2022. augusztus 6-án Nagydorog adott otthont a XXI. Tolna Megyei Polgárőr Találkozónak, melyen meghívott vendégként részt vett dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is.

Az egész napos rendezvényen színes programok várták az odaérkező érdeklődőket. Volt néptáncbemutató, humorista műsor, dalénekes, néptáncegyüttes, férfi lábszépség verseny, főzőverseny, de volt rendőrségi bemutató, vércukormérés, arcfestés gyerekeknek, sőt még habparty is. Emellett a szervezők biztosították azt is, hogy a nagydorogi református templom 1774-ben épült épületét valamint a Kalap és Sipka Múzeumot ingyen látogathassák meg az érdeklődök.

„A Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének eseményein történő megjelenés mindenkor nagy megtiszteltetés számomra – mondta az ünnepélyes megnyitón dr. Bilisics Péter, aki egyben az Országos Polgárőr Szövetség elnökének dr. Túrós András jókívánságait is tolmácsolta. – Dr. Túrós András nemrégiben azt hangsúlyozta, hogy a polgárőrök akkor is szeretik hazájukat és településüket, amikor jól mennek a dolgok és akkor is, ha esetleg nehézségek vannak. A közbiztonság védelmével kapcsolatban is ugyanez a helyzet, de most a nehézségek áthidalására kell a hit és a szív és az akarat is. Csak az összefogás segíthet túlélni azt, ami előttünk áll.”

Dr. Bilisics Péter a beszédében megfogalmazta „Sokat gondolkodom azon, hogy milyen lesz ezután? Újraindulás, vagy újra indulás?  Óriási a különbség. Szubjektív meggyőződésem, hogy az utóbbira kell számítani. Szerintem semmi nem lesz olyan, és semmi nem lesz ugyanúgy, mint régen. Egy másik életformára kell berendezkednünk, hisz a körülöttünk zajló események – azzal együtt, hogy rengeteg kárt, szörnyűséget és nehézséget okoztak – felnyitották a szemünket arra, hogy mik az igazán fontos dolgok. Szeretet, barátság, harmónia önmagunkkal és környezetünkkel, szüleinkkel és gyermekeinkkel megélt pillanatok, a nyugalom.”
A rendezvény keretén belül jutalmak, elismerések átadására is sor került, ahol az OPSZ elnökének megbízásából dr. Bilisics Péter a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata elismerését adta át Borbélyné Töttösi Ágnesnek, Nagydorog polgármesterének.

(Fotó: Makovics Kornél/TEOL)

Olvassa el ezt is:

 • Köszönet az angyaloktól
  Egy köszönőlevél érkezett minap a Pest Megyei Polgárőr Szövetséghez, melyet örömmel osztunk meg másokkal is.
 • Túraversennyel emlékezünk a lovas postásokra
  A Pest Megyei Polgárőr Szövetség támogatásával idén is megrendezésre kerül Újlengyelen a Postalovas 100 túralovagló verseny, mely – immár hagyományosan – a magyar lovas postásoknak állít emléket.
 • Újabb közúti baleset a veszélyes útszakaszon
  Szeptember 19-én délután érkezett egy ceglédberceli lakóstól a bejelentés a helyi polgárőrséghez, hogy a 4-es számú főút 63-as km szelvényében közlekedési baleset történt.
 • Elismerték a váci járási koordinátor munkáját
  Budapesten, az Országos Rendőr-főkapitányság épületében tartották meg szeptember 17-én a Járási Polgárőr Koordinátorok III. Fórumát, ahol az Országos Polgárőr Szövetség vezetése tájékoztatta a koordinátorokat az aktuális feladatokról.
 • Kóborló ló kóborolt
  Egy gazdájától elszökött és az autók mellett a közúton kóborló ló okozott kisebb galibát ma reggel Cegléd mellett, a 4-es főúton.

adomány baleset Beregdéda biztosítás Budapest Budaörs Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltévedt embercsempészet erdőtűz erőszak fórum Gyömrő Halásztelek határvédelem jutalom karitatív katasztrófavédelem keresés kitüntetés kommunikáció köszönet közgyűlés migráció mikulás Piliscsaba Pilisvörösvár pályázat tanács tolvaj Tápiószőlős tél tűz Tűzeset tűzoltás tűzvédelem Vihar Vác vírus életmentés újlengyel