Vámosmikolán is megtörtént (+fotók)

Tovább folytatódik a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetég oktatási programja, ezúttal Vámosmikolán állt meg a roadshow.

Dr. Bilisics Péter éppen a polgárőrök 12 pontját ismerteti Vámosmikola könyvtárában
Dr. Bilisics Péter éppen a polgárőrök 12 pontját ismerteti Vámosmikola könyvtárában

Március 18-án Vámosmikola és környékének polgárőreinek tartott képzést dr. Bilisics Péter a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke. A település könyvtárában összegyűlt polgárőrök újra átismételhették a Polgárőr Szövetség szervezeti felépítését, feladatait, filozófiáját, működését. Az előadó beszélt a kommunikáció/információ-áramlás fontosságáról, a szolgálat ellátásának tapasztalatairól, a környezettudatosság napi szintű fontosságáról. Beszélt a köz- és közlekedésbiztonságról, az önálló és rendőrrel közös polgárőri tevékenységről és ennek kapcsán a rendőri karjelzésekről. Kitért még a lovaskocsival, kordéval, lóháton, kerékpárral való közlekedésről a közutakon, elemezte a kerékpársáv probléma körét és kitért a közlekedési balesetek megelőzése indított  #tégedishazavárnak civil kezdeményezésről is. Taglalta a polgárőrök bel- és külterületi bűnmegelőzési szolgálatát, majd ismertette a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség képzési rendszerét illetve az Országos Polgárőr Szövetség E-learning oktatását, az EDR rádió működését és a rádióforgalmazás rendjét. Végezetül ismertette az Országos Polgárőr Szövetség által meghirdetett Polgárőrök Tizenkét Pontját.

A képzést egy általános vizsga zárta.

Dr. Bilisics Péter ezúton is köszöni a polgárőrök áldozatos munkáját és jelezte a képzéssorozat folytatódik tovább, a roadshow március 25-én Dobogókőn és Szokolyán áll meg.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel