Vámosmikolán is megtörtént (+fotók)

Tovább folytatódik a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetég oktatási programja, ezúttal Vámosmikolán állt meg a roadshow.

Dr. Bilisics Péter éppen a polgárőrök 12 pontját ismerteti Vámosmikola könyvtárában
Dr. Bilisics Péter éppen a polgárőrök 12 pontját ismerteti Vámosmikola könyvtárában

Március 18-án Vámosmikola és környékének polgárőreinek tartott képzést dr. Bilisics Péter a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke. A település könyvtárában összegyűlt polgárőrök újra átismételhették a Polgárőr Szövetség szervezeti felépítését, feladatait, filozófiáját, működését. Az előadó beszélt a kommunikáció/információ-áramlás fontosságáról, a szolgálat ellátásának tapasztalatairól, a környezettudatosság napi szintű fontosságáról. Beszélt a köz- és közlekedésbiztonságról, az önálló és rendőrrel közös polgárőri tevékenységről és ennek kapcsán a rendőri karjelzésekről. Kitért még a lovaskocsival, kordéval, lóháton, kerékpárral való közlekedésről a közutakon, elemezte a kerékpársáv probléma körét és kitért a közlekedési balesetek megelőzése indított  #tégedishazavárnak civil kezdeményezésről is. Taglalta a polgárőrök bel- és külterületi bűnmegelőzési szolgálatát, majd ismertette a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség képzési rendszerét illetve az Országos Polgárőr Szövetség E-learning oktatását, az EDR rádió működését és a rádióforgalmazás rendjét. Végezetül ismertette az Országos Polgárőr Szövetség által meghirdetett Polgárőrök Tizenkét Pontját.

A képzést egy általános vizsga zárta.

Dr. Bilisics Péter ezúton is köszöni a polgárőrök áldozatos munkáját és jelezte a képzéssorozat folytatódik tovább, a roadshow március 25-én Dobogókőn és Szokolyán áll meg.


 • Polgárőrök is segítették a kulturális gálát
  Idén is megtartotta az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége a Regionális Kulturális Gáláját.
 • Biztonságban lezajlott Abonyban a szalagavató
  November utolsó szombatján rendezték meg Abonyban a Kinizsi Pál Gimnázium szalagavató ünnepségét, melyet a hagyományoknak megfelelően idén is a helyi polgárőrök biztosítottak.
 • Ünnepeltek a polgárőrök Dunakeszin
  Polgárőr Napot szervezett 25-én a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület, ahol kötetlen módon tudták megünnepelni amit ebben az évben elértek.
 • Még mindig nem késő felkészülni
  Vannak, akik még mindig nem vették tudomásul, hogy november vége van, vagyis másképp kell vezetni, mint nyáron. Aztán ha megcsúszik az autó a nedves, faleveles úton, még ők vannak meglepve. Ki érti ezt?
 • Még időben jött a segítség
  Öngyilkos akart lenni egy férfi november 21-én Albertirsán, de szerencsére egy polgárőr még idejében meg tudta azt akadályozni.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas migráció motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés évforduló újlengyel