Vandálok rongáltak a budakeszi temetőben

A közös munka eredményeként hamar pont került annak a cselekménynek a végére, amely vasárnap hajnalban történt Budakeszi temetőjében.

Beszakított ajtó és levert kapcsolók Budakeszi ravatalozójában

Az üzemeltető reggel 6 óra körül értesítette a Rendőrséget és a Polgárőrséget, hogy vandálok szétzúzták a ravatalozót és a kiszolgáló helyiségeit Budakeszin. A felderítés és az információk gyűjtése azonnal elkezdődött. Bevonva a közterület-felügyeletet is a munkába, a rendelkezésre álló adatok alapján elkezdtük az információk összerakását és a rendelkezésre álló kamerafelvételek visszanézését.
A helyszínen talált “különleges” sörös dobozok alapján az egyik helyi kisboltos meg tudott nevezni egy személyt, aki éjszaka olyant vásárolt. Nevezett személy azonnal megnevezte másik három társát, akiknek a felkutatásában és előállításában a budakeszi polgárőrök és a közterület-felügyelő tevékenyen részt vettek.

A rongálók hollétéről az információt a polgárőrök adták a rendőröknek, miután járőrözés közben felismerték őket. Az információk helytállóak voltak, a fiatalokat azonnal előállították, ők pedig elismerték tettüket.

A rongálással okozott kár több mint 13 millió forint.

A Budaörsi Rendőrkapitányság jelentős értékre elkövetett garázdaság valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a fiatalok ellen – közölte Farkas Dániel Gábor, a Budakeszi Városi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Egyesület elnöke.

Olvassa el ezt is:

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas migráció motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés évforduló újlengyel