Villámcsapás miatti erdőtüzet oltottak a polgárőrök

Villám csapott le július 23-án a Pilisszentlászlót övező erdőbe, aminek következtében a száraz növényzet meggyulladt. A lángok gyors terjedést sajnos a szél is elősegítette.

A közel 15 hektáros területű tűz a hegyoldalban volt, ami a megközelítést és az oltást nehezítette. A lángokat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, a fővárosi, a szentendrei hivatásos, továbbá a sülysápi, a szentendrei, a szigetmonostori, a leányfalui, a visegrádi és a fóti önkéntes tűzoltó egyesületek önkéntes tűzoltói oltották. A villámcsapás tényét egy, a Prédikálószéken elhelyezett webkamera igazolta.

A Pilisszentlászlói Polgárőr- és Önkéntes Tűzoltó Egyesület a tűz észlelése után azonnal az esethez vonultak, és a közben kiérkező tűzoltó egységekhez csatlakoztak, felkísérve őket a Szavas szérű elágazáshoz. Onnan erdei úton érték el a tűz helyszínét. A polgárőrök a külső biztosítási feladatokban vettek részt, mely során a kiérkező tűzoltó rajok útbaigazítását végezték, illetve gépjárművel logisztikai feladatokban segédkeztek. A tűzoltás végéig a kint lévő polgárőrök a felállított helyen voltak. A tűzoltók hajnalra oltották el a tüzet, s a visszaszerelést szakaszosan végezték. Vasárnap reggelre – ahogy a nyílttéri tüzek estében igen gyakori – a szél hatására kisebb területen ismételt fellángolás keletkezett, melyet a polgárőrök oltottak el.

Olvassa el ezt is:

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel