A Polgárőrség is készül az iskolakezdésre

A tanév kezdetekor hirtelen nagy számban jelennek meg a tanintézmények környékén a gyerekek, nekik és az autósoknak is meg kell szokniuk az új rendet. Ezért a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség az előző évekhez hasonlóan idén is kiemelt figyelmet fordít a tanévkezdésre.

A 2023-24-es tanév első hónapjában a polgárőrök sok helyen önállóan, vagy a rendőrséggel szoros együttműködésben, fokozottan vesznek részt a bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági feladatok végrehajtásában. Reggelente segítik majd a forgalmat az iskolák, óvodák környékén, figyelnek a gyalogosok biztonságos átkelésére, segítik a parkoltatást, de részt vesznek majd a gyermekek ellen irányuló jogsértő cselekmények megakadályozásában és külön kérésre erősítik a drogprevenciós járőrszolgálataikat is.

A Polgárőrség tanévkezdéssel összefüggő fokozott szolgálata előreláthatóan egy hónapig fog tartani, de rendőri, önkormányzati vagy a tanintézményi felkérésre ez az időtartam változhat.

Ezúton is kérjük a szülőket, gépjárművezetőket, hogy fokozottan figyeljenek a gyermekekre és az úton levő polgárőrökre, tartsák be a szabályokat, figyeljék és tartsák be a polgárőrök jelzéseit, legyenek fokozottan toleránsak, megértőek. A gyermekek biztonsága mindannyiunk érdeke!


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel