Beszorultak a sofőrök (+ fotók)

Balesethez riasztották november 8-án sötétedés után a Tárnoki Speciális Mentő, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület polgárőreit, ugyanis Tárnok Dózsa György úton egy személyautó eddig tisztázatlan okok miatt áttért a szemközti sávba és ott frontálisan ütközött egy szembe jövő kisteherautóval.

Kiérkezésünkkor már ott volt pár járókelő, akik éppen a teherautó sofőrjét próbálták kiszabadítani az összetört járműből – mondja Kirner Balázs, az egyesület alelnöke. – A személyautó sofőrje köszönhetően a jármű biztonsági rendszereinek csak könnyebben sérült. Azonnal a rendőrök, mentők és a tűzoltók segítségét kértünk, akik szerencsére perceken belül megérkeztek.

A kiérkező tűzoltók a kisteherautó sofőrjét hidraulikus eszközökkel vágták és emelték ki a járműből, miközben a mentőápolók az ellátását biztosították. Miután sikerült kiemelni a súlyos sérüléseket szenvedett személyt, utána tudták a személyautó vezetőjét is kiemelniük a járművéből.

A Mentőszolgálat mindkét résztvevőt kórházba szállította. A baleset bekövetkeztétől rendőri utasításra az adott szakaszon teljes útzár volt érvényben, az ezzel kapcsolatos forgalomirányítást a polgárőrök végezték. A mentés, ellátás, helyszínelés és a Közútkezelő által végzett takarítás után az útszakaszt ismét átadták a közlekedőknek.

Ezúton is felhívjuk a figyelmet, hogy ha valaki beszorul egy összetört járműbe, azt csak közvetlen életveszély esetén próbálják meg kirángatni (pl. kigyulladt jármű, leállt légzés, stb), ellenkező esetben mindig várják meg a szakszerű segítséget. Különben súlyos, akár halált okozó további sérülést okozhat a jószándékú, de óvatlan, szakszerűtlen kiemelés.

(Fotók: TSMP Egyesület)


 • Polgárőrök is segítették a kulturális gálát
  Idén is megtartotta az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége a Regionális Kulturális Gáláját.
 • Biztonságban lezajlott Abonyban a szalagavató
  November utolsó szombatján rendezték meg Abonyban a Kinizsi Pál Gimnázium szalagavató ünnepségét, melyet a hagyományoknak megfelelően idén is a helyi polgárőrök biztosítottak.
 • Ünnepeltek a polgárőrök Dunakeszin
  Polgárőr Napot szervezett 25-én a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület, ahol kötetlen módon tudták megünnepelni amit ebben az évben elértek.
 • Még mindig nem késő felkészülni
  Vannak, akik még mindig nem vették tudomásul, hogy november vége van, vagyis másképp kell vezetni, mint nyáron. Aztán ha megcsúszik az autó a nedves, faleveles úton, még ők vannak meglepve. Ki érti ezt?
 • Még időben jött a segítség
  Öngyilkos akart lenni egy férfi november 21-én Albertirsán, de szerencsére egy polgárőr még idejében meg tudta azt akadályozni.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas migráció motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés évforduló újlengyel