Délelőtt iskolai bemutató, délután meg tűzoltás

Délelőtt még a gyerekeknek mutatták meg mit csinálnak a ceglédberceli polgárőrök, délután viszont már tűzoltásnál volt rájuk szükség.

A Ceglédberceli Általános Iskola igazgatójának felkérésére vettek részt április 29-én délelőtt a pályaorientációs napon a ceglédberceli polgárőrök. Az volt a feladatuk, hogy a gyerekeknek bemutassák a Polgárőrséget, a polgárőrök feladatait, illetve, hogy miként lehet valaki polgárőr. Emellett rövid előadást is tartottak a köz- és közlekedésbiztonságról, valamint felhívták a tanulók figyelmét a kábító- és egyéb tudatmódosító szerek fogyasztásának veszélyeire.

A polgárőrök ezután bemutatták a szolgálati gépjárműveket és a Dolina Völgye Mikrótérségi Önkéntes Tűzoltó Egyesület gépjármű fecskendőjét is, amit a gyerekek örömmel néztek meg.

Alig végeztek az orientációs bemutatón a polgárőrök amikor lakossági bejelentést kaptak, hogy Ceglédbercel külterületén, a lakott tanyavilág közelében ég a nyárfaerdő aljnövényzete. Krecsák Attila polgárőr vezető azonnal értesítette a Rendőrség körzeti megbízottját majd autóba ült, hogy felderítse hol és mekkora a jelzett tűz.

A helyszínre érve felmérte, hogy lakott tanya nincs közvetlen veszélyben, ám nagy kiterjedésben ég az aljnövényzet.

A közben megérkező rendőr a helyszínen maradt, a polgárőr vezető pedig visszament a főútra, hogy segítsen a kiérkező tűzoltóknak eljutni a tűzig.

A kiérkező tűzoltók sikeresen megfékezték a tűz tovább terjedését és elvégezték az utómunkákat. Személyi sérülés nem történt. 


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel