Életmentő Érdemérmet kapott 3 polgárőr (+ fotók)

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége három Pest vármegyei polgárőrnek adományozott Életmentő Érdemérmet melyet október 21-én, ünnepélyes keretek között vehettek át a jutalmazottak.

Ahogy arról a honlapunkon is beszámoltunk és a TV2 is hírt adott róla, 2023. július 22-én 22 óra után nem sokkal tűz ütött ki Pilisszentiván Jószerencsét lakótelep egyik lakásában. A lakóház kiürítése során észlelték, hogy az egyik első emeleti lakásban az ott lakó bent tartózkodott. Kovács Emő és Szulimán István polgárőrök a bejárati ajtót berúgva a hason fekvő férfit kihozták a lakásból és a társasházból. A helyszínre mentőt kértek. A társasház előtti zöld területen az eszmélettelen és nem lélegző férfi szájában lévő váladékot Tombor László eltávolította, aminek hatására a férfi légzése helyre állt. A mentők a férfit az Erzsébet Kórház Toxikológiai Osztályára szállították súlyos sérülésekkel.

A polgárőrök beavatkozásukkal ténylegesen közreműködöttek az életmentésben és szakszerű eljárásuk hozzájárult az életmentéshez, ezért dr. Bilisics Péter a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökének javaslatára, az OPSZ elnöksége Kovács Emőnek és Tombor Lászlónak a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület polgárőreinek, valamint Szulimán Istvánnak a Pilisszentiván Polgárőr és Tűzoltó Egyesület tagjának „OPSZ Életmentő Érdemérem” kitüntetést adományozott. A rangos elismeréseket Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke adta át október 21-én, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet dísztermében rendezett ünnepségen.

(Fotók: OPSZ)


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel