Életmentő Érdemérmet kapott 3 polgárőr (+ fotók)

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége három Pest vármegyei polgárőrnek adományozott Életmentő Érdemérmet melyet október 21-én, ünnepélyes keretek között vehettek át a jutalmazottak.

Ahogy arról a honlapunkon is beszámoltunk és a TV2 is hírt adott róla, 2023. július 22-én 22 óra után nem sokkal tűz ütött ki Pilisszentiván Jószerencsét lakótelep egyik lakásában. A lakóház kiürítése során észlelték, hogy az egyik első emeleti lakásban az ott lakó bent tartózkodott. Kovács Emő és Szulimán István polgárőrök a bejárati ajtót berúgva a hason fekvő férfit kihozták a lakásból és a társasházból. A helyszínre mentőt kértek. A társasház előtti zöld területen az eszmélettelen és nem lélegző férfi szájában lévő váladékot Tombor László eltávolította, aminek hatására a férfi légzése helyre állt. A mentők a férfit az Erzsébet Kórház Toxikológiai Osztályára szállították súlyos sérülésekkel.

A polgárőrök beavatkozásukkal ténylegesen közreműködöttek az életmentésben és szakszerű eljárásuk hozzájárult az életmentéshez, ezért dr. Bilisics Péter a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökének javaslatára, az OPSZ elnöksége Kovács Emőnek és Tombor Lászlónak a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület polgárőreinek, valamint Szulimán Istvánnak a Pilisszentiván Polgárőr és Tűzoltó Egyesület tagjának „OPSZ Életmentő Érdemérem” kitüntetést adományozott. A rangos elismeréseket Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke adta át október 21-én, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet dísztermében rendezett ünnepségen.

(Fotók: OPSZ)


 • Polgárőrök is segítették a kulturális gálát
  Idén is megtartotta az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége a Regionális Kulturális Gáláját.
 • Biztonságban lezajlott Abonyban a szalagavató
  November utolsó szombatján rendezték meg Abonyban a Kinizsi Pál Gimnázium szalagavató ünnepségét, melyet a hagyományoknak megfelelően idén is a helyi polgárőrök biztosítottak.
 • Ünnepeltek a polgárőrök Dunakeszin
  Polgárőr Napot szervezett 25-én a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület, ahol kötetlen módon tudták megünnepelni amit ebben az évben elértek.
 • Még mindig nem késő felkészülni
  Vannak, akik még mindig nem vették tudomásul, hogy november vége van, vagyis másképp kell vezetni, mint nyáron. Aztán ha megcsúszik az autó a nedves, faleveles úton, még ők vannak meglepve. Ki érti ezt?
 • Még időben jött a segítség
  Öngyilkos akart lenni egy férfi november 21-én Albertirsán, de szerencsére egy polgárőr még idejében meg tudta azt akadályozni.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas migráció motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés évforduló újlengyel