És még mindig jönnek

Továbbra is sokan próbálnak illegálisan átlépni Magyarország déli zöldhatárán, ezért még mindig szükség van a fokozott határőrizetre. Ebben az emberpróbáló feladatban komoly részt vállalnak a Pest vármegyei polgárőrök is.

Immár hosszú évek óta július utolsó hétvégéjén ismét a röszkei határszakaszon a helyi, a vecsési és az isaszegi polgárőrök a két éjszaka alatt összesen 192 főt értek tetten és fogtak el. Ez a szám megdöbbentően magas, figyelembe véve, hogy a határsértők már évek óta tudhatják, a magyarok erejüket megfeszítve védik az Európai Uniót.    

Dr. Bilisics Péter, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke továbbra is lehetőségekhez képest támogatja a déli határszakaszon önkéntes szolgálatot teljesítő polgárőröket. Mint mondta: harminc fő már jelezte szándékát, ezért hamarosan megint készültünk lemenni a határra, tehermentesíteni az ott most szolgálatot teljesítőket.


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel