Határsértők elfogásában segédkeztek

Augusztus 18-án határmenti szolgálatot láttak el az ország déli határszakaszánál a halásztelki polgárőrök, ahol rendőri felkérésre egy embercsempész és 34 határsértő feltartásában vettek részt.

A rendőri tájékoztatás szerint egy mikrobusz a hang- és fényjelzést figyelmen kívül hagyva, a felszólítások ellenére sem állt meg, illetve egy másik autó le akarta tolni őket az útról. A kisbuszt megpróbálták leszorítani, ami az árokba hajtott és a furgon rakteréből sok személy szétszaladt. A kísérő autó ugyan elhagyta a helyszínt, de a rendszámát sikerült felírniuk.  

A polgárőrök azonnal a megadott helyszínre siettek, ahol a környező mezőt, bokros részt drónnal átvizsgálták. A növényzet között elbújva huszonkilenc illegális határátlépőt találtak. A kutyás egység később pedig még hat embert derített fel, köztük a furgont vezető embercsempészt is.


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel