Hiánytalanul kapta vissza

Mire észrevette volna hiányát, már vissza is kapta elhagyott iratait az a férfi, aki április 3-án Albertirsán egy boltba hagyta azokat.

 

Április 3-án kora esti órákban, Albertirsán az egyik szupermarket mellett lévő ATM automatából vettem fel készpénzt, amikor megszólított egy fiatalember, akit régebbről is ismerek, hogy segítsek neki – kezdi mesélni a történteket Krecsák Attila, a Ceglédberceli Polgárőr Egyesület elnöke. –  A férfi elmondta, hogy a szomszéd üzletben vásárolt, és éppen a csomagjait pakolta el, amikor a pulton egy komplett igazolványtartót talált. A szupermarketben nem volt biztonsági őr, így tőlem kért segítséget, hogy mi legyen az iratokkal. Az eset körülményeiről értesítettem az albertirsai rendőrőrs őrsparancsnokát és egyeztettem vele, hogy az iratok alapján vissza tudjuk szolgáltatni a jogos tulajdonosának az elhagyott okmányokat. A tárcában készpénz nem volt, csak személyes okmányok, bankkártya, vonatbérlet stb.

A polgárőr a becsületes megtalálóval együtt elment az igazolványban talált címre, majd miután beazonosította az iratok jogos tulajdonosát, hiánytalanul visszaadták neki az irattárcát. Mint kiderült az illető nem sokkal előttünk ért haza, még észre sem vette, hogy elhagyta az iratait.

A gyors és hatékony intézkedésnek köszönhetően az igazolvány hamar a jogos tulajdonosához került, azzal mások nem tudtak visszaélni, és a polgárőrök elismertsége is növekedett.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel