Koncert után tűzriasztáshoz siettek a polgárőrök

Tegnap beszámoltunk róla, miszerint Pátyon adott nagyszabású koncertet a Kárpátia zenekar, aminek biztonságos lebonyolításában a Pest vármegyei polgárőrök is komoly részt vállaltak. Mint kiderült, nem volt izgalomtól mentes a rendezvénybiztosítás után hazafelé tartó polgárőrök útja, ugyanis éjfél után nem sokkal egy tűzesethez riasztották őket.

A Páty Pincehegyről Törökbálint irányába hazafelé tartó polgárőrök 0 óra 22 perckor értesültek róla, hogy a Budakeszin levő Tesco áruházban bejelzett a tűzriasztó berendezés. Azonnal a megadott helyszínre siettek, ahol a már ott levő polgárőrökkel együtt körbe járták az épületet. Az épület tűzriasztója szólt, a füst- és hőelvezető ablakok, valamint a vészkijáratok nyitva voltak.

Két kollégánk a látható, nyitva lévő bejáratokat folyamatosan biztosította, míg egy kollégánk a Budakeszi Városi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Egyesület tűzoltó kollégájával az épületet együtt bejárta, hogy látható-e tűz, vagy füst jele – mondja Udvari Szabolcs, a Hegyőrség Törökbálint Polgárőr Egyesület elnöke. – Az épület belsejében továbbra sem volt érzékelhető sem tűz sem füst, ezért a tűzoltó-polgárőr páros az épület elé ment vissza. Ekkor érkeztek meg a hivatásos tűzoltók, akikkel újra bejártuk az épületet, ahol tűz vagy füst továbbra sem volt fellelhető. A Budakeszi Városi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Egyesület tűzoltó kollégája időközben felvette a kapcsolatot az épület üzemeltetőjével, aki jelezte a problémát az épületért felelős biztonsági szolgálatnak. A Guardian Security járőrpárosa hajnali fél kettőkor érkezett a helyszínre, velük az épületet újra bejártuk, megerősítették, hogy a fentieken kívül más behatolásra, lopásra utaló jel nincs. A tűzriasztást kikapcsolták, a vészkijáratokat lezárták.

A Budakeszi Városi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Egyesületből Farkas Dániel, a Hegyőrség Törökbálint Polgárőr Egyesületből pedig Udvari Szabolcs, Wlach Zsoltné és Zsilinszky Norbert csak ezt követően, vagyis 2 óra után tudtak hazaindulni.


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel