Látogatottsági felmérést segítettek a polgárőrök

Látogatottságot mértek szeptember 30 és október 1 között a Visegrádi-hegységben, melyen a pilisszentlászlói polgárőrök is feladatot vállaltak.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága és a Pilisi Parkerdő Zrt. immár hetedik alkalommal tartott látogatottsági felmérést a Visegrádi-hegységben. Az önkénteseket közt ott voltak a Pilisszentlászlói Polgárőr- és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is.

Pilisszentlászló területén három felmérő pont volt – meséli Mihics József egyesületi elnök. –   A számlálásban résztvevő önkéntesek zöme a Debreceni Egyetemről és a várost környező településekről kerültek ki. Az egyik ponton 3 polgárőrünk vett részt a számlálásban. Ezen polgárőreink nagyon sok ide látogató turistát szólítottak meg. Pilisszentlászlóról a polgárőrök mellett egy községben lakó jelentkezett és vett részt a feladatban. Az első nap ifjú polgárőrünk mellett más fiatalok is részt vettek a számlálásban.

Önkéntesek elmondták, hogy nagyon épületes volt a kezdeményezés, az ide érkező turisták, természetjárók sok hasznos dolgot, javaslatot fogalmaztak meg az erdővel és a községgel kapcsolatban.


 • Polgárőrök is segítették a kulturális gálát
  Idén is megtartotta az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége a Regionális Kulturális Gáláját.
 • Biztonságban lezajlott Abonyban a szalagavató
  November utolsó szombatján rendezték meg Abonyban a Kinizsi Pál Gimnázium szalagavató ünnepségét, melyet a hagyományoknak megfelelően idén is a helyi polgárőrök biztosítottak.
 • Ünnepeltek a polgárőrök Dunakeszin
  Polgárőr Napot szervezett 25-én a Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület, ahol kötetlen módon tudták megünnepelni amit ebben az évben elértek.
 • Még mindig nem késő felkészülni
  Vannak, akik még mindig nem vették tudomásul, hogy november vége van, vagyis másképp kell vezetni, mint nyáron. Aztán ha megcsúszik az autó a nedves, faleveles úton, még ők vannak meglepve. Ki érti ezt?
 • Még időben jött a segítség
  Öngyilkos akart lenni egy férfi november 21-én Albertirsán, de szerencsére egy polgárőr még idejében meg tudta azt akadályozni.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas migráció motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés évforduló újlengyel