Megdöbbentő, megint mit találtak ki a csalók!

Úgy látszik kifogyhatatlan a csalók ötlettára, mostanában az okosóra programot felhasználva akarják becsapni és meglopni az idős embereket.

Gondosóra az idősek védelme érdeklében
Gondosóra az idősek védelme érdeklében

Úgy látszik kifogyhatatlan a csalók ötlettára, mostanában az okosóra programot felhasználva akarják becsapni és meglopni az idős embereket.

A napokban több hír is nyilvánosságot látott, miszerint idős embereket telefonon kerestek a Gondosóra Program megbízásából. A telefonálók felajánlják, hogy otthonában felkeresik a hívott személyt ellenőrizni az általa korábban megkapott, használt eszközt, vagy segítsenek a Gondosóra beszerzésében, beüzemelésében.

Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy a Gondosórával kapcsolatban nem keres fel senki senkit, nem ellenőrzik személyesen az eszköz működését és igényléséhez sem szükséges idegen emberek személyes jelenléte!

Ahogy azt már eddig is mindig hangsúlyoztuk, most is nyomatékosan megerősítjük:

Ne engedjenek be idegeneket az otthonaikba! Ha mégis segítségre szorulnak, inkább kérjék meg ismerősüket, rokonukat, szomszédjukat!

A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat.
A Gondosóra program, egy 0–24 órás Diszpécserszolgálat és a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd, vagy barát, vagy akár opcionálisan szociális gondozó) bevonásával működő, Európában egyedülálló program. Mérföldkőnek és jelentős támogatásnak számít az idősgondozás területén: nagy segítséget jelent nemcsak azoknak, akik használják az eszközt, hanem biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának, szeretteinek, hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség és a biztonság egy gombnyomásra elérhető.
A Gondosóra programban megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz INGYENES, Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.
A programmal kapcsolatos kérdésekre választ talál itt: https://gondosora.hu/gyakranismeteltkerdesek/


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel