Öngyilkosságot akadályozott meg a polgárőr

Február 3-án a délelőtti órákban kaptak értesítést gombai polgárőrök, hogy valaki öngyilkos akar lenni. Lehet, a gyors és szakszerű reagálásuknak köszönhető egy újabb megmentett élet.

Sajnos a bejelentő nem tudta sem a veszélyben lévő ismerőse pontos címét, sem azt nem tudta tőle megtudni, hogy honnan telefonál, illetve hol tartózkodik. Így nagyon nehéz feladatnak bizonyult annak a kiderítése, hogy hogyan és hol álljanak neki a polgárőrök a keresésnek. Szerencsére az öngyilkossági szándékot fontolgató személy egyik rokona is bejelentést tett a rendőrségen, akik a polgárőröket is bevonva a mentési akcióba közösen keresésbe kezdtek. Ellenőrizték a lakhelyét, illetve másik előfordulási helyeket, ahol sokszor megfordult az illető.

Csak reménykedtünk benne, hogy ezek egyikén megtaláljuk majd az illetőt, és hogy a veszélyben lévő személy nem valahol Gombán kívül, a közterületen kóborol vagy nem fekszik valahol eszméletlenül – mondja Kirnbauer Ernő, a Gombai Polgárőrt Egyesület elnöke. – A rendőrségi körzeti megbízott és Ölvedi János polgárőr együtt indultak a megadott címekre. Szerencsére megtalálták az öngyilkosságra készülő illetőt, akit ekkor sikerült biztonságba helyezniük, majd a közben értesített mentőszolgálatnak átadni, akik megfigyelésre és további vizsgálatokra kórházba szállítottak.

Olvassa el ezt is:

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel