Pest vármegye két helyszínén is eltűnt személyt kerestek a polgárőrök (+fotók)

Két helyen két különböző embert kerestek a polgárőrök augusztus 6-án, vasárnap. Mindkét helyen komoly erők mozdultak meg.

Mint ahogy arról már hírt adtunk július 31-én reggel ment el otthonából az a férfi, aki a tűzoltóságtól vonult nyugdíjba. A volt tűzoltóparancsnok hátra hagyta autóját, igazolványait, pénztárcáját, telefonját és az adatgyűjtéskor derült ki, hogy ráadásul gyógyszeres kezelés alatt állt. A polgárőrök őt másnaptól szinte folyamatosan keresték, augusztus 6-án vasárnap pedig egy nagyszabású akciót tartottak. A katalinpusztai látogatóközpontban volt a gyülekező, ahonnan 110 önkéntes indult az eltűnt férfi felkutatására.

Ugyanezen a napon sajnálatos módon egy 11 éves kislány is eltűnt Pilisvörösváron, akinek felkutatására szintén nagy erőkkel készültek a hatóságok, illetve az önkéntesek. A várost több szektorra osztva vizsgálták át gépjárművekkel és gyalogosan a keresésében résztvevők, majd a kutatást később kiszélesítették a külterületekre is.

Mindkét esetben a keresett személyt megtalálták. Kislányt az egyik pilisvörösvári lovardában, ahol a tulajdonosnak tűnt fel a gyerek, míg az első helyszínen a sűrű erdőben, Katalinpusztától 5 kilométerre találták meg a nyugdíjas tűzoltót. Igaz, neki már csak az élettelen testét, de ez is sikernek számít.

Mindkét helyszínen polgárőrök tucatjai kutyás és lovas polgárőrök, drónok és hőkamerák segítségével végezték a kutatást.

Dr. Bilisics Péter, a Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke ezúton is köszönetét fejezi ki minden önkéntesnek, aki a két helyszínen áldozatosan, saját szabadidejüket és energiájukat nem sajnálva, segítettek.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem hulladék idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác újlengyel