Polgárőr mentette ki az égő autóból a sofőrt

Súlyos közúti baleset történt szeptember 26-án délután Gombán, ahol az egyik helyi polgárőr gyors helyzetfelismerésének, jó koordinációs és határozott fellépésének, valamint az összefogásnak és az emberségnek is köszönhetően szerencsére nem történt haláleset.

Juricza Györgyné a Gombai Polgárőr Egyesület tagja éppen leszállt gyermekével a buszról, amikor egy Monor irányából érkező személygépkocsi áttért a szembejövő sávba és fékezés nélkül frontálisan csapódott az álló autóbuszba, majd azonnal lángra kapott.

A polgárőr – felismerte a helyzet súlyosságát – gyermekét ismerősére bízva azonnal a bajbajutott segítségére sietett. Az égő járműhöz lépett, próbálta kinyitni az autó ajtaját, de sajnos nem bírt vele, ezért segítséget kért a buszról leszálló férfiaktól, bevonva ezzel őket is az életmentésbe.

A balesetet észlelve megállt egy doktornő is, akinek a szakmai irányítása mellett a polgárőr és még két férfi kiszabadították és kiemelték a sérült gépkocsiból a gépjárművet vezető hölgyet. Közben a buszsofőr is aktivizálta magát, poroltót ragadva oltani kezdte a lángoló autót, miközben mások áramtalanították az égő járművet.

Ekkor értek oda a közben értesített gombai polgárőrök akik azonnal megkezdték a személy- és területbiztosítást, illetve a további balesetek elkerülése érdekében a szükséges forgalomirányítást.

Juricza Györgyné a segítőkkel együtt az autóbuszról kapott plédekre fektették a sérült hölgyet, illetve segítettek sérüléseik ellátásában. Az időközben a helyszínre érkező tűzoltók vízsugárral befejezték a még füstölgő gépkocsi oltását, a mentők pedig a sérültet elszállították.

A helyszínelés teljes ideje alatt Juricza György, Kóródi Sándor, Szemők Judit, Gubucz Zsolt és Ölvedi János, a Gombai Polgárőr Egyesület tagjai segítették a mentési munkálatokat.


Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel