Táboroztak az ifjú polgárőrök (+ fotók)

Immár tizenegyedik alkalommal szervezett szakmai képzési tábort július közepén ifjú polgárőrei számára a Monori Polgárőr Közhasznú Egyesület. A helyszín minden évben más, az idén az Őrségre, annak is a központjára, Őriszentpéterre esett a választás.

A tábor fő célja – a túrázások, kirándulások, helyi nevezetességek, látnivalók megtekintése és a csapatépítő programok mellett – a helyi és környékbeli polgárőr egyesületek és a rendőrség munkájával való ismerkedés volt. Ennek keretében Vörös Kálmán a Magyarszombatfai Polgárőr Egyesület elnöke tartott tájékoztatót az őrségi egyesületek munkájáról, működéséről, illetve a tájegység közbiztonságáról, bűnügyi helyzetéről a kilenc ifjú polgárőrnek, valamint vezetőiknek, Nagy Zoltán elnöknek és Kalocsai Katalinnak, az Ifjúsági Tagozat vezetőjének. A következő napokban pedig a fiatalok több alkalommal közös szolgálat keretében nyerhettek betekintést az őrségi polgárőrök munkájába. Részt vettek közös szolgálatban Sebők Ferenc bajánsenyei elnökkel, illetve két alkalommal Póczak Bencével és Zsoldos Péterrel, az őriszentpéteri egyesület tagjaival éjszakai közterületi járőr szolgálaton.

A Mihály Vendégház atmoszférája, a színes programok, maga a helyszín, valamint a helyi egyesületek pozitív hozzáállása folytán kijelenthető, hogy az elmúlt évek szakmai táborai közül ez sikerült a legjobban – mondta Nagy Zoltán elnök, aki köszönetét fejezte a programok megvalósítását segítő helyi és környékbeli polgárőröknek.(Kép: Nagy Zoltán; Szöveg: Vörös Kálmán)


Abony baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elhunyt elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás verseny Vác újlengyel