Táboroztak az ifjú polgárőrök (+ fotók)

Immár tizenegyedik alkalommal szervezett szakmai képzési tábort július közepén ifjú polgárőrei számára a Monori Polgárőr Közhasznú Egyesület. A helyszín minden évben más, az idén az Őrségre, annak is a központjára, Őriszentpéterre esett a választás.

A tábor fő célja – a túrázások, kirándulások, helyi nevezetességek, látnivalók megtekintése és a csapatépítő programok mellett – a helyi és környékbeli polgárőr egyesületek és a rendőrség munkájával való ismerkedés volt. Ennek keretében Vörös Kálmán a Magyarszombatfai Polgárőr Egyesület elnöke tartott tájékoztatót az őrségi egyesületek munkájáról, működéséről, illetve a tájegység közbiztonságáról, bűnügyi helyzetéről a kilenc ifjú polgárőrnek, valamint vezetőiknek, Nagy Zoltán elnöknek és Kalocsai Katalinnak, az Ifjúsági Tagozat vezetőjének. A következő napokban pedig a fiatalok több alkalommal közös szolgálat keretében nyerhettek betekintést az őrségi polgárőrök munkájába. Részt vettek közös szolgálatban Sebők Ferenc bajánsenyei elnökkel, illetve két alkalommal Póczak Bencével és Zsoldos Péterrel, az őriszentpéteri egyesület tagjaival éjszakai közterületi járőr szolgálaton.

A Mihály Vendégház atmoszférája, a színes programok, maga a helyszín, valamint a helyi egyesületek pozitív hozzáállása folytán kijelenthető, hogy az elmúlt évek szakmai táborai közül ez sikerült a legjobban – mondta Nagy Zoltán elnök, aki köszönetét fejezte a programok megvalósítását segítő helyi és környékbeli polgárőröknek.(Kép: Nagy Zoltán; Szöveg: Vörös Kálmán)


 • Nem kell egyből rosszra gondolni
  Ha valaki külföldi még nem biztos, hogy rosszat akar, és ha valaki bajban van, segítsük őt! Hisz emberség is van a világon.
 • Polgárőr nap volt Ürömön (+ fotók)
  A szervezők és a falu lakossága szerint is jól sikerült a szeptember 9-én megrendezett III. Ürömi Polgárőr Nap.
 • Részvétnyilvánítás
  A Pest Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, elnöksége és valamennyi polgárőre részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családjának, egyben a sérülteknek mielőbbi gyógyulást és felépülést kíván.
 • Nem lehet elég korán kezdeni
  Óvodásoknak tanították a biztonságos közlekedést szeptember 18-án, a gombai polgárőrök.
 • Közös akcióval a biztonságos közlekedésért
  Több órán át tartott az a közúti ellenőrzés, amit szeptember 13-án 3 közterület-felügyelő és 1 polgárőr segítségével hajtottak végre a rendőrök Monoron.

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel elfogás elismerés elsősegélynyújtás eltűnt Gomba Halásztelek határvédelem idős internet Internet csalás jutalom katasztrófavédelem keresés kibervédelem képzés környezetvédelem köszönet közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás tettenérés Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés értekezlet évforduló újlengyel