Újabb etapot töltöttek ki a déli határnál

Újra szolgálatot adtak a Pest megyei polgárőrök az ország déli határrészén. Ezzel már több mint nyolcezer-egyszáz önkéntes társadalmi órát teljesítettek a hazáért.  

A május 31 és június 30 közötti időtartam alatt a 31 Pest megyei polgárőr 3042 óra szolgálatot adott. Ezalatt 195 esetben értek tetten és tartottak vissza bűnelkövetőt. 2022. március 1 és június 30 között így összesen 8130 óra társszervekkel közös és önálló szolgálat volt 542 esetben migráns áttörés megakadályozása, mélységi felkutatása, elfogása, visszatartása történt valamint 3 embercsempész elfogásában vettek részt.

Dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy a polgárőröknek alkalmanként nagyon nehéz dolguk volt, sokszor a saját életüket veszélyeztették annak érdekében, hogy segítsék a társzerveket Magyarország és az Európai Unió határainak megvédésében.  

Ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni a polgárőr társaimnak – mondja dr. Bilisics Péter. – Újra bizonyították, hogy önfeledten, saját életüket is kockáztatva szolgálják a hazát, hogy rátermettek és hogy a bajban is lehet rájuk számítani. Külön köszönet a feleségeknek, anyáknak, a családoknak, akik nélkülözték a polgárőröket és még azt is tolerálták, hogy többen a munkahelyi szabadságukat is a haza szolgálatára áldozták.    

Olvassa el ezt is:

Abony adomány baleset biztosítás Budakeszi Budapest Budaörs Cegléd Ceglédbercel Dunakeszi elfogás elismerés ellenőrzés elsősegélynyújtás eltűnt Halásztelek határvédelem idős Internet csalás jutalom karácsony katasztrófavédelem keresés kibervédelem kutya képzés környezetvédelem köszönet közbiztonság közgyűlés lovas motoros oktatás Piliscsaba pályázat rendezvény segítségnyújtás Tápiószőlős tűz Tűzeset tűzoltás Vác életmentés újlengyel